День саду та відкриття Аудиторії інновацій XAG: як пройшов візит DroneUA до Уманського національного університету садівництва

March 19, 2024
День саду та відкриття Аудиторії інновацій XAG: як пройшов візит  DroneUA до Уманського національного університету садівництва
   

Міжнародна група компаній DroneUA розширює напрямки співробітництва з освітніми закладами та продовжує реалізувати ініціативи з облаштування навчальних кабінетів агродронами XAG. 

В рамках науково-практичного семінару "День саду УНУС", який відбувся 15 березня за організації Уманського національного університету садівництва, команда DroneUA комплексно презентувала інноваційні роботизовані рішення та в партнерстві з університетом провели відкриття Аудиторії інновацій XAG. 

Відкриття аудиторії відбулося на кафедрі рослинництва імені О.І. Зінченка. Це стало ще одним внеском у підготовку кваліфікованих кадрів, що забезпечує можливість студентів практично доторкнутися до сучасних інноваційних технологій ще на періоді навчання.

“Міжнародна група компаній DroneUA продовжує важливий курс на співпрацю з аграрними університетами. Сьогодні ми раді, що в Уманському національному університеті садівництва також буде кабінет агродронів та робототехніки. Ця співпраця має важливе значення, адже справді допоможе у ґрунтовній підготовці фахівців для садової галузі. Ми переконані, що розпочинати шлях вивчення інноваційних технологій необхідно з університетських часів, щоб студенти поглинали в себе нові підходи, знання, вміння, і, по завершенні курсу, впроваджували ці технології на практиці у господарствах. Саме тому ми і вбачаємо активне продовження співпраці через навчання та проведення експертних зустрічей”, — зазначив Анатолій Безолюк, керівник агронапрямку DroneUA, XAG Ukraine.

 

Що стосується конференційної частини, варто зазначити високу зацікавленість та залученість відвідувачів у обговоренні використання агродронів у садівництві. Анатолій Безолюк, керівник агронапрямку XAG Ukraine, ГК DroneUA, зосередив увагу на наступних тезах: 

  • Повітряні дрони — це технологічне удосконалення, яке підвищує продуктивність і дозволяє із ще вищою ефективністю працювати у садах як при інтенсивниій, так і при класичній технологіях. Сьогодні беззаперечною новинкою на європейському ринку є найпродуктивніший агродрон XAG P100 Pro, який може обробляти до 28 га/год та має збільшені баки для розчинів: рідини - 50 л, сипучих - 80 л. Таким чином дане рішення здатне збільшувати норми виливу та забезпечувати ще кращі результати у садах чи інших ділянках.
  • Наземні роботизовані платформи - інструмент із широким колом застосування, що здатен виконувати низку задач у садах: від перевезення вантажів до обробки рослин. Так, наземна роботизована платформа XAG R150 2022 забезпечує автоматизацію робіт, переміщає до 200 кг вантажу та оснащується різноманітним обладнанням, наприклад, XAG RevoSpray або XAG RevoMoover.
  • Загальний тренд — скорочення карбонового сліду та скорочення операційних витрат. Таким чином робототехніка у садівництві стає важливим інструментом для підвищення ефективності та прибутковості. 

 

Як інтегратор технологічних рішень, ГК DroneUA продовжує сприяти автоматизації низки галузей, зокрема й вітчизняної агросфери, представляючи українському ринку новинки у світі робототехніки та започатковуючи нові співпраці з навчальними закладами для спільної підготовки молодих фахівців та експертів. 

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами