Трифазна система енергонезалежності EcoFlow PowerOcean в дії: розбір кейсу від встановлення до використання

February 06, 2024
Трифазна система енергонезалежності EcoFlow PowerOcean в дії: розбір кейсу від встановлення до використання
   

Інноваційна трифазна система енергетичної незалежності EcoFlow PowerOcean збільшує енергонезалежність домівок, бізнесу та об`єктів соціальної інфраструктури. Презентація новинки на вітчизняному ринку відбулася восени минулого року, групою компаній DroneUA (Robotics Distribution, ексклюзивний дистриб`ютор EcoFlow в Україні).і до закінчення 2023 було інстальовано близько 10 систем. Як користувачі застосовують PowerOcean для забезпечення своїх особистих потреб — розбираємо в кейсі нашого клієнта. 

У порівнянні з іншими продуктами бренду, PowerOcean має найвищу потужність в сегменті стаціонарних рішень — до 10 кВт, через що може забезпечувати живлення енергоємних приладів та навіть промислового обладнання. Завдяки модульності та інноваційності LFP-акумуляторів, система дозволяє формувати ємність батарей під запит будь-якого користувача, пропонуючи від 5 кВт⋅год до максимальних 45 кВт⋅год. Ще однією важливою перевагою LFP-типу накопичувачів є збільшений період роботи, що в 4-5 разів довше за звичайні літій-іонні акумулятори. Усе це разом дало можливість сформувати унікальний продукт 15-річною гарантією.

Розбір кейсу 

Вибір енергонезалежного рішення: трифазний гібридний інвертор потужністю 10 кВт⋅год з трьома LFP-акумуляторами загальною ємністю 15 кВт⋅год, та 19 стаціонарних сонячних панелей EcoFlow загальною потужністю 7 кВт.

Мета інсталяції: енергетична автономність приватного будинку.

Період використання: 2 місяці.

Житлова площа об'єкта: 168 м².

Географічне розміщення: Київська область.

Електронавантаження на об'єкт: в зимовий період в середньому близько 1 500 кВт на місяць.

Рівень споживання електроенергії протягом доби: 40-60 кВт у зимовий період та 7-12 кВт у літній.

Генерація електроенергії від сонячних панелей: із загальною потужністю панелей у 7 кВт, максимальна генерація електроенергії за день в осінньо-зимовий період становила 2-3 кВт, а у літній — 20-30 кВт. 

Перспективи використання: наявність гібридного інвертора у поєднанні зі збільшенням кількості сонячних панелей забезпечує підвищення генерації електроенергії. Це дозволить накопичувати енергію під власні потреби та продавати її до централізованої за механізмом Net Billing, чи резервувати її для себе на майбутнє. 

Можливості розумної системи керування: мобільний застосунок забезпечує віддалене керування та моніторинг використання енергії, що дозволяє оптимізувати її споживання і зберігання. Також додаток дає можливість відслідковувати генерацію та прораховувати потенційну вартість використаної енергії.

 

“Система PowerOcean ємністю15 кВт⋅год виявилася оптимальною для моїх потреб у споживанні електроенергії. Зробити свій вибір мене спонукала і трифазність інвертора, яка дозволяє використовувати необхідні та енергоємні пристрої одночасно”, —розповідає користувач

“Для підтримки та підвищення автономності будинку від централізованої електромережі я придбав та інсталював на дах 19 сонячних панелей, загальною потужністю 7 кВт, які підключив до системи PowerOcean. За 2 місяці система та сонячні панелі забезпечили мене безкоштовною альтернативною енергетикою на 30%, згенерувавши 729 кВт від використаних 2400 кВт. За моїми підрахунками, з травня по жовтень така кількість сонячних панелей генеруватиме близько 5000-6000 кВт електроенергії, що живитиме мій дім на 100% та та ще й віддавати її надлишок в мережу для продажу енергокомпаніям, — ділиться господар будинку.

Розмірковуючи про найближчу перспективу, власник системи PowerOcean зазначив, що розглядає можливість придбання електромобіля, тому збирається встановити ще 8 сонячних панелей додатково: “Я планую заряджати свій електрокар в домашніх умовах — це значно вигідніше. PowerOcean дозволяє отримати від сонця до 14,5 кВт електроенергії у годину та самостійно обирати час заряджання акумуляторів. Таким чином я зможу наповнювати свою систему електроенергією від централізованої мережі вночі, за зниженим тарифом, а використовувати вдень, коли її вартість більша. Тож додаткове збільшення кількості сонячних панелей дозволить мені використати можливості PowerOcean на повну. В такому разі для повного заряду автівки з ємністю батареї у 85 кВт знадобиться два дні у літній період. До прикладу, на швидкісній заправці я був би змушений придбати 340 кВт електроенергії на місяць, які б забезпечили мені можливість долати приблизно 1 500 км протягом місяця”, — підсумував він.

PowerOcean для бізнесу

Бренд-менеджер EcoFlow в Україні Сергій Сілін розповів, що стаціонарна система PowerOcean здатна забезпечити енергетичну стійкість не тільки приватних будинків, але й бізнесу також: “Невеликі підприємства, такі як: стоматології, банківські установи, ломбарди, кав’ярні та мініпекарні також можуть використовувати PowerOcean для зонованого та раціонального енергозабезпечення. Система потужна, максимально вміщує в себе 45 кВт⋅год, легко інсталюється, може використовуватися як всередині приміщення, так і зовні, оскільки є абсолютно безпечною та не здійснює шкідливих викидів. Керувати станцією можна прямо через смартфон за допомогою додатку, що дозволяє у будь-який момент відслідкувати поточний стан системи”.

 

Поточний стан енергетичної інфраструктури України та аналіз подальших перспектив дає зрозуміти, що централізована система потребує зменшення загального навантаження, до того ж передбачається ріст цін на електроенергію. Водночас європейські перспективи відкривають можливості для збільшення частки “зеленої” енергетики в країні. Саме тому очікується, що потреба та попит на приватні стаціонарні системи енергетичної незалежності у 2024 році зростатимуть. ГК DroneUA надалі розширюватиме асортимент енергонезалежних рішень і презентуватиме новинки бренду EcoFlow для того, щоб кожна українська родина та бізнес отримала свою енергетичну стійкість.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами