Знімання місцевості за допомогою ViDoc-модуля та IPhone чи IPad

August 30, 2023
Знімання місцевості за допомогою ViDoc-модуля та IPhone чи IPad
   

ViDoc — мобільний вимірювальний прилад, що перетворює IPhone чи IPad на потужний пристрій для фотограмметрії.

Як це працює?

1. Модуль ViDoc — двочастотний ГНСС-приймач, що підключається до базової станції або мережі базових станцій RTK;
2. Пристрій отримує з базових станцій поправки до координат в режимі реального часу;
3. Ці координати у фаховому додатку PIX4Dcatch співвідносяться зі знімками та хмарою точок лідару з телефону або планшету з високою точністю.

Додатковий бонус – на приладі встановлені віддалеміри, що вимірюють відстань до землі та об’єкта. Сукупність використаних технологій виводить позиціювання при зніманні на новий рівень.

Знімання місцевості відбувається в штатному безкоштовному застосунку Pix4Dcatch. Прилад самостійно визначає положення знімків та швидкість фотографування відповідно заданих нами параметрів. Користувачу необхідно тільки рухатись з рівномірною швидкістю, а система зробить сканування автоматично. Крім того, у додатку є можливість переглядати положення знімків та ознайомитися із демо-виглядом досліджуваного об’єкта. Користувач одразу може визначити, чи повністю було відзнято об’єкт, чи мають місце певні пропуски, і що треба буде врахувати при опрацюванні.

Отримані дані можна завантажити на компьютер та обробити у ПЗ PIX4Dmatic чи Mapper, або завантажити на хмарне середовище PIX4Dcloud.
Для цього застосунку PIX4Dcloud не має обмежень по кількості фотографій.

Для визначення коректності вимірів DroneUA залучили до дослідження експертів з System solution
Наш колега Михайло Туряниця порівняв дані, отримані за допомогою пристрою ViDoc, з наземними опорними точками, отриманими RTK-ровером Leica GS18 I. Матеріали дослідження — за посиланням.

Середнє відхилення склало до 5 см, не враховуючи декількох точок.

Великою перевагою роботи з ViDoc-модулем є швидкість роботи: було оброблено 14 соток за 3,5 хвилини польових робіт, 7 хвилин пішло на опрацювання даних, і як результат – повна інформація про об’єкт знімання. 

Власноруч подивитися хмару точок та контрольні точки (позначені червоним) можна за посиланням.

Висновки:

Pix4Dcatch в комплекті з viDoc — це потужний та водночас простий застосунок, що дає можливість швидко та безпечно вимірювати складні об’єкти та їх параметри.
Важливо зазначити, що при виконанні цієї технології завжди можна буде виконати додаткові виміри в офісі без необхідності знову виходити у поле.

За деталями та можливістю тестового використання звертайтесь до наших експертів — вони з радістю нададуть необхідну інформацію.

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим імпортером та дистриб’ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інші.

У структурі групи компаній функціонують власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкритий центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються на більш ніж 4 млн гектарів посівних площ України. Лише за результатами агросезону 2021 дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн га.

DroneUA входить до трійки найбільш інноваційних бізнесів в сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та до двадцятки найбільш інноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, які презентує на ринку України, та веде активну діяльність в сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також в сферах енергетики, геодезії і топографії.

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами