DroneUA долучилася до ІХ Ukrainian Antitrust Forum для обговорення конкуренції у сфері забезпеченні потреб оборони

April 25, 2024
DroneUA долучилася до ІХ Ukrainian Antitrust Forum для обговорення конкуренції у сфері забезпеченні потреб оборони
   
Сьогодні Україна перебуває на етапі трансформації та формування галузі безпілотних технологій нового рівня та масштабів. Маючи вагомі виробничі потужності та високий потенціал інженерних розробок, вітчизняний ринок дронів як ніколи потребує об’єднання всіх знань та можливостей задля посилення обороноздатності країни. Тому державні структури, провідні організації та фахові експерти працюють над створенням спільної візії і злагодженої діяльності у сфері забезпечення потреб оборони. Відтак, 24 квітня 2024 р. ГК DroneUA взяла участь у форумі IX Ukrainian Antitrust Forum.

 

Сьогодні Україна є найбільшим виробником дронів у світі.

«Коли ми говоримо про еволюцію дронобудівництва, я бачив і перший зліт, і падіння цієї індустрії, й те, що відбувається зараз. Насправді те, що зараз відбувається в цій індустрії в Україні, – приклад для всього світу», – відзначає співзасновник і керуючий партнер ГК DroneUA Валерій Яковенко .

Протягом перших 8 років війни з’являлися десятки компаній-виробників дронів, але до моменту повномасштабного вторгнення дожило лише 4-5 компаній. Зрештою, окремі виробники безпілотників пішли в комерційні сектори, а інші зовсім закрились. Після 24 лютого 2022 року фактично відбулася трансформація цього ринку, й увага до українських виробників тепер прикута не лише з боку Міноборони та внутрішніх замовників, також сталась революція з погляду залучення зовнішніх інвестицій.

«Ті технології, які в перші два місяці війни з’являлися «на колінках», стосувалися створення технологій, яких у світі фактично не існувало раніше. Мова йде про глушилки ворожих аероскопів, різноманітні кавердевайси тощо», – каже пан Яковенко.

Відтак, наразі іноземні агенції зараз уже фактично полюють за українськими компаніями та українськими стартапами для того, щоб інвестувати в них гроші, адже вони бачать силу української інженерної думки й наскільки швидко Україна може розвивати цю індустрію.

ГК DroneUA разом з іншими гравцями ринку та спільно з державними структурами активно працює над посиленням конкурентоздатності українських розробок, підвищенням потужності галузі безпілотних технологій та залученням інвестицій.

DroneUA дякує організатору події - Видавництву «Юридична практика» та її партнерам за якісну конференцію: ІХ Ukrainian Antitrust Forum — PRAVO.UA . Також ГК DroneUA вдячна колегам і представникам державних структур, котрі поділилися своєю експертизою та долучилися до обговорення: Людмилі Буймістер, голові підкомітету з питань розвитку конкуренції та рівних умов для бізнесу Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, Наталі Куровській, заступнику директора департаменту політики закупівель Міністерства оборони України, Богдані Яровій, радниці заступника міністра оборони України, Дар’ї Котовій, раднику ADVANQ, Владиславу Ельбасу, генеральному директору ТОВ «Українська бронетехніка».

   

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень та робототехніки.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим інтегратором, імпортером та дистриб'ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інших.

У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкрито центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України. Тільки за результатами агросезону 2021 року дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн. га.
DroneUA входить до ТОП 3 найінноваційних бізнесів у сільськогосподарському секторі України за версією видання FORBES та ТОП 20 найінноваційних підприємств України.

Група компаній продовжує розширювати перелік технологічних брендів, представлених на ринку України, та веде активну діяльність у сільському господарстві, нафтогазовій промисловості, а також у сферах енергетики, геодезії та топографії.

Звязатися з нами